Bramborový knedlík s medvědím česnekem – příloha více než jarní

Medvědí česnek je zajímavá bylinka. Ten nejlepší a nejvíce aromatický samozřejmě roste v lesích, třeba podél potoka, často jsou však tato místa chráněným územím. Zde by se tedy neměl trhat pro naše kulinářské potěšení. Toho lze dosáhnout i s využitím medvědího česneku, který si vypěstujeme na vlastní zahradě ze sazenic, jež se prodávají v nejrůznějších zahradnictvích, anebo si ho můžeme ve svazečcích koupit ve specializovaných obchodech. Nemusíme ho používat jen do masových směsí či pomazánek, ale hodí se i do knedlíků.

Bramborový knedlík s medvědím česnekem:

700 g brambor
120 g dětské krupičky
100 g hrubé mouky
2 hrsti medvědího česneku
1 vejce
sůl

Uvařené brambory nechte dobře vychladnout a pak je nastrouhejte najemno. Přidejte vejce, mouku a krupičku. Osolte a přihoďte také nakrájený medvědí česnek. Propracujte jako klasické bramborové těsto na knedlíky.
Z těsta vytvořte dvě menší knedlíkové šišky a hned je uvařte v páře nebo v osolené vodě. V obou případech je doba vaření kolem 20 minut.

Dobrá rada: K práci přistupujte s optimizmem a uvidíte, že se dílo zdaří. Nejste-li milovníkem medvědího česneku, můžete místo něj použít třeba kopřivy. Bude to příjmená jarní obměna jídelníčku, navíc i velmi zdravá. K bylinkovým knedlíkům se hodí jakékoli pečené maso, ať už vepřové nebo králičí, stejně tak jako jehněčí nebo i krůtí.

Tak ať vám chutná!

Připravila redakce freshtime.cz a Knedlíky Láznička

www.velka-knedlikova-kucharka.cz