Travčické kedlubnové nočky – příloha, která přinese na talíř trochu zdravého rozruchu

Nejen jaro, ale také podzim je obdobím, kdy se na mnohých zahradách vyjímají krásné kedlubny, někdy ty pozdní, jindy giganti. V době, kdy dozrávají poslední rajčata a pomalu se chystáme i na sběr posledních paprik, se dají připravit doslova kedlubnové hody. Dušené zadělávané kedlubny, kedlubnové zelí, kedlubnové nočky. Patříte-li k milovníkům zeleniny, vyzkoušejte následují recept.

Travčické kedlubnové nočky:

500 g brambor
150 g mrkve
150 g kedlubny
150 g dětské krupičky
1 vejce
1 lžíce másla
sůl
trochu škrobové moučky
(v případě potřeby na doladění těsta)

Brambory uvařte a nechte vychladnout nejlépe do druhého dne. Potom je oloupejte a nastrouhejte najemno.

Stejně tak nastrouhejte i oloupané kedlubny a mrkev. Všechno přesuňte do mísy a promíchejte. Následně přidejte zbývající suroviny, vajíčko, povolené máslo a krupičku. Osolte a dobře propracujte. Těsto můžete doladit přidáním trošky škrobové moučky.

Tyto knedlíčky jsou charakteristické nepravidelným tvarem. Proto jen rukou odtrhávejte jednotlivé kousky a už neuhlazujte. Vařte v páře po dobu 15 až 20 minut.

Dobrá rada:
Náš recept je vyzkoušený, proto si dejte záležet na přesném odvážení surovin. Ne nadarmo se říká, dvakrát měř, jednou řež. Nemáte-li zatím praxi s přípravou knedlíků v páře, můžete si to tentokrát dobře vyzkoušet. Podruhé už z tohoto procesu nebudete mít strach, napotřetí to bude rutina.

Tak ať vám chutná!

připravila redakce freshtime.cz a Knedlíky Láznička

www.velka-knedlikova-kucharka.cz