Proč je liposomální vitamín C účinnější?

Vitamín C má pro lidský organismus celou řadu benefitů a zastává mnoho důležitých funkcí. Rozdíly jsou ale v jeho vstřebatelnosti a využitelnosti. Kyselina askorbová je totiž velice citlivá substance, naše sliny i trávení jí dává poměrně zabrat. Stravitelnost se pohybuje kolem 20 %. A tak nezřídka lidé užívají běžného céčka i několik gramů denně. Někteří si dopřávají dokonce infuze vitamínu C. Obojí zatěžuje žaludek, ledviny i játra. Kvůli nízké vstřebatelnosti jen zlomek céčka přechází po zkonzumování do krve. Ale to ještě neznamená, že se dostane až do cílové stanice, jíž jsou buňky. Když ho nedokáže naše tělo z krve zpracovat dál do buněk, musí se odfiltrovat přes ledviny. A většina toho, co zkonzumujeme, prostě odchází s močí z těla ven.

Liposomální forma ale funguje v těle jinak. Má biologickou dostupnost až 95 % a při stejné dávce může být dvacetinásobně až stonásobně účinnější. Molekuly vitamínu C jsou uložené v tomto případě uložené v lipidovém obalu, který je chrání před agresivním prostředím žaludku a trávicího traktu. Krví doputují k buňkám, kde bez problémů nasednou na fosfolipidovou membránu a jsou přes ochranné mechanismy buňky vpuštěny přímo dovnitř. V Nupreme navíc využíváme pro liposomální vitamín C technologii LIPOCELLTECH™, to znamená, že v našem céčku nenajdete žádné přídatné látky.

Liposomální vitamín C i další doplňky stravy s vysokou vstřebatelností (například minerální doplňky stravy s obsahem chelátů) najdete na nustore.cz.