Fondy kolektivního investování vykázaly 50% růst

MONETA dosáhla milníku 50 miliard korun v investicích do fondů. Největší zájem je o podílové fondy zaměřené na zelené investování s pozitivními sociálními a ekologickými dopady. V posledních 18 měsících jsou velkým trendem dluhopisové fondy a realitní fondy. Banka nově rozšířila svou licenci o investiční cenné papíry a obhospodařování majetku zákazníka.

V květnovém meziročním porovnání Monety s trhem narostl objem finančních prostředků do bankou spravovaných fondů o 48,2 %, zatímco průměr trhu činil 29,2 %. „Těmto výsledkům dozajista napomáhá pestrá nabídka podílových fondů, kterou v Monetě neustále obměňujeme tak, aby byla pro naše klienty co nejatraktivnější. Aktuálně si mohou zájemci o investování vybrat z 33 korunových a 8 eurových fondů od předních českých i zahraničních partnerů,“ říká Tomáš Kapoun, senior manažer produktového týmu investic MONETA Money Bank.

Zájemci o investice mohou volit z nabízených investičních fondů nebo využít letošní novinku spoření na stáří v podobě Dlouhodobého investičního produktu (DIP). „MONETA v rámci DIPu vychází vstříc prakticky všem klientům. Odvážnější mohou investovat do všech podílových fondů v českých korunách, ti opatrnější mohou spořit v rámci spořicího účtu DIP, případně využít kombinaci investic a spořicího účtu,“ popisuje Tomáš Kapoun. Díky rozšíření bankovní licence o investiční cenné papíry a obhospodařování majetku zákazníka Moneta plánuje nabídnout nové investiční produkty a služby.

MONETA aktuálně nabízí podílové fondy od předních investičních partnerů, kterými jsou Generali Investments, Goldman Sachs Asset Management, Fidelity International, J&T Investiční společnost, UNIQA investiční společnost, MBH Fund Management, Petrus Advisers, East Capital Asset Management a Invesco Management. Investování lze sjednat na jakékoliv pobočce banky, v internetovém bankovnictví nebo v mobilní aplikaci Smart Banka. Banka také nabízí služby investičních specialistů, kteří jsou klientům k dispozici na telefonu nebo osobně na pobočce.

(tz)