Každý fantasy drink je originál

Každoročně se hosté Aquapalace Hotel Prague mohou těšit na nový repertoár letních koktejlů, které si vychutnají ve zdejším Barracuda baru. Letos se ale neobměnila jen koktejlová nabídka, v níž najdete osvědčenou osvěžující klasiku i kreativní mixy, které vás překvapí nevšedním gurmánským a vizuálním zážitkem. Všechny drinky na bázi chuti tequily, ginu, rumu vám zdejší zkušení barmani nyní namíchají díky novým speciálním produktům také úplně bez alkoholu. Oblíbený požitek si tak užijete s novou dávkou lehkosti.

V létě 2024 je připraveno na výběr z 10 drinků. Zkušení barmani čestlického hotelu patří mezi špičky ve svém oboru. Jen v posledních několika letech se v nápojovém lístku objevilo víc než 60 rozličných koktejlů. A jak vlastně sezónní nabídka vzniká? Reflektuje opakující se přání stálých hostů, ale zohledňuje i další aspekty, aby byla atraktivní i pro ty, kteří sem přijíždějí trávit své volno poprvé.

„Každá země má své preference, proto při výběru nápojů vždy pečlivě přihlížíme k národnostnímu složení naší klientely. Její značnou část tvoří například hosté z Německa, takže naši barmani musí sledovat trendy a dění na německé barmanské scéně. A jako rodinný hotel se samozřejmě rádi věnujeme našim nejmladším hostům. Děti jsou hravé, milují barvy, a také rády napodobují dospěláky. Není divu, že chtějí ochutnávat to, na čem si pochutnávají jejich rodiče, takže pro ně máme připravené nealkoholické ovocné drinky, které jsou atraktivně prezentované, aby i nejmenší měli svůj vlastní zážitek. Naším cílem je, aby si každý člen rodiny užil svůj pobyt v našem hotelu naplno. A jsme rádi, když k pohodě a spokojenosti celé rodiny během pobytu přispějí i letní speciality,“ uvádí Ing. Miroslav Bukva, MBA, generální ředitel Aquapalace Hotel Prague.

Některé novinky jsou dílem fantazie barmanů, další pak patří mezi klasické osvědčené a celosvětově známé koktejly. „V současnosti jsou populární lehčí, svěží drinky s menším množstvím cukru i alkoholu. Velkým globálním trendem jsou drinky zcela bez alkoholu, které jsou u našich hostů stále žádanější. Pokud bych ale měl shrnout, které míchané nápoje s alkoholem v letní sezóně vedou, byly by to ty na bázi Prosecca a Ginu,“ popisuje Robert Záruba, barman Aquapalace Hotel Prague. V hotelovém baru se během letních prázdnin připraví řádově několik tisíc míchaných nápojů. Mezi dámami je velmi oblíbený ten s názvem Pink Gin Tonic. Hosté z Německa nedají dopustit na koktejl Hugo. Barmanský tým však ze všeho nejraději připravuje tzv. „fantasy drinky“ čili míchané nápoje na přání, které jsou vyladěné dle aktuální chuti a nálady hosta. Každý fantasy drink je originál.

Koktejl Hugo podle barmana Roberta Záruby z Aquapalace Hotel Prague

Ingredience:

  • 7 dílů Prosecca
  • 2 díly perlivé vody
  • 4 cl likéru Hugo (pokud jej nemáte k dispozici, použijte bezový sirup)
  • Snítka máty
  • Plátek limetky

Postup:
Příprava je velmi jednoduchá, ale to nejzásadnější je předem ingredience vychladit. Do sklenky přidáme likér Hugo nebo bezový sirup, perlivou vodu a Prosecco. Dozdobíme snítkou máty a plátkem limetky.

(tz)