Meruňkové knedlíky s marcipánem a čokoládou – příloha, která potěší vaše blízké

V tomto díle našeho knedlíkového seriálu ještě zůstaneme u sladkého léta. Můžete se s námi totiž naučit vařit speciální meruňkové knedlíky. Tedy takové, které jen tak někde na jídelním lístku nefigurují. Můžete jimi překvapit svoji polovičku, udělat radost dětem nebo šikovně pohostit tchýni. Věřte, že na takovou lahůdku na talíři jen tak nezapomenou. A vy se přiučíte zase něčemu novému.

Meruňkové knedlíky s marcipánem a čokoládou:

12 čerstvých, dobře vyzrálých meruněk
70 g mandlového marcipánu
70 g čokolády
400 g hladké mouky
250 ml mléka
30 g cukru krupice
15 g droždí
1 vejce
1 lžíce rozpuštěného másla
špetka soli
nastrouhaná Margotka nebo opražená strouhanka se skořicí na posypání

Droždí rozlomte na malé kousky a zalijte vlažným mlékem. Přidejte cukr a nechte kvásek chvilku pracovat. Pak přisypejte mouku se špetkou soli, vajíčkem a rozpuštěným máslem a vypracujte hladké těsto. Zakryjte a nechte v teple 20 minut kynout.
Meruňky operte a osušte. Rozloupněte opatrně na půlky a vypeckujte.

Vykynuté těsto rozdělte na 12 stejně velkých kousků. Z každého udělejte placičku. Do středu položte vždy dvojici meruňkových půlek, mezi které vsunete kousek marcipánu a kousek čokolády. Spojte pevně okraje těsta a dotvarujte dokulata. Nechte ještě jednou 15 až 20 minut kynout.

Vařte poté 20 minut v páře, případně 15 minut v lehce osolené vroucí vodě. Podávejte s nastrouhanou Margotkou nebo strouhankou opraženou na trošce másla a ochucenou skořicí.

Dobrá rada: Nemusíte se obávat novinky. Můžete si společně s námi vyzkoušet své kulinářské pokroky. Přestože se letos v Čechách ani na Moravě moc ovoce neurodilo, meruňky se dají sehnat v supermarketu. Nenechte se tedy odradit a experimentujte. Jakmile nabydete jistoty a podle tohoto receptu zkusíte knedlkíky uvařit ještě jednou či dvakrát, budou z vás profíci, kteří se nemají zač stydět. Jen dodržujte vypsané poměry surovin, nespoléhejte, že už „to“ máte v oku.

Tak ať vám chutná!

připravila redakce freshtime.cz a Knedlíky Láznička

www.velka-knedlikova-kucharka.cz