Český kapr zná vítěze

Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Šumava, připravila ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice 15. ročník gastronomické soutěže Český kapr v moderní úpravě. Juniorští i seniorští šéfkuchařky a šéfkuchaři soutěžili tradičně na českobudějovickém Výstavišti.

Soutěžní klání zlákalo 12 juniorů a 5 seniorů. Zadání pro soutěžící bylo jednoduché, použít skvěle připravené filety kapra z Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a vytvořit moderní pokrm v kombinaci s minimálně jednou z povinných surovin.

Soutěž se konala pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana. Za juniory první místo obsadil Ondřej Kubů, druhou příčku si připsala Hana Budková a bronz vybojoval Adam Trmal (na fotografii).

(tz)