Léto a grilování už je bohužel dávno pryč, ale nemusíme vůbec smutnit. Na řadu totiž přichází sezóna rozpékacího sýru Rougette. Jedná se o jemně vyzrálý sýr určený speciálně k rozpékání, který bude tou pravou vypečenou dobrotou pro veškeré oslavy, posezení s přáteli, ale i pro romantickou večeři ve dvou. Stačí rozehřát troubu a během pár minut můžeme servírovat skvělý pokrm, podle některého z neodolatelných receptů.
„Rozpékací sýr Rougette je speciálně vyroben pro úpravu právě v troubě“, říká Michala Kadlecová, marketingová manažerka značky Rougette pro ČR a SR. „Tyto sýry vynikají jemně vyzrálou chutí a správnou konzistencí. Na jejich tepelnou úpravu nepotřebujete špinit žádné nádobí díky dřevěné misce, která je součástí balení. Sýr jednoduše vyjmete z folie a vložíte zpět“, dodává. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji bez problémů i vaše silnější polovička. Sýr pečeme v troubě cca 10 minut. Poté vyjmeme z trouby, povrch křížem nařízneme a rohy odklopíme směrem ze středu. Pečeme dalších 8 – 12 minut do zlatavého zhnědnutí.
Pokud jsou jemně zrající sýry Vaší srdeční záležitostí, tak určitě tuto lahůdku náležitě oceníte. Pochutnat si můžete na variantě Jemně krémový a Jemně kořeněný, kdy delikátní chuť zrajícího krémového sýra skvěle podtrhuje přídavek vybraného koření. Tento sýr je navíc zcela bez laktózy. Sýr se prodává v gramáži 180 g, což bohatě vystačí pro dvě osoby. V obchodech je k dostání za cenu necelých 90 Kč.
S čím ho kombinovat?
skvěle si rozumí se zeleninou, jako jsou opečené brambory s rozmarýnem nebo vařený chřest
hodí se k masu i mořským plodům
osvědčenou klasikou je servírování s tmavým i světlým pečivem
skvěle se doplňuje s červeným vínem
K jaké příležitosti se hodí?
jednoduchou přípravu oceníte při nečekané návštěvě
romantická večeře při svíčkách se sklenkou dobrého vína
neotřelé občerstvení pro posezení s přáteli
teplá a rychlá večeře pro celou rodinku
Rozpékací sýry nejsou určitě žádnou novinkou. Víte, že například naši sousedé v Německu na ně nedají dopustit a spořádají této sýrové lahůdky více jak 4 500 tun ročně? Právě ušlechtilé, jemně zrající rozpékací sýry Rougette patří u našich sousedů mezi ty nejoblíbenější a jejich kouzlu jsme propadli už i my v České republice!
RECEPTY
ROUGETTE S MEDEM, OŘECHY, FÍKY A PEČENÝMI HRUŠKAMI
Snadná úprava. Pro 2 osoby.
Ingredience:
Rougette jemný krémový 180g
4 fíky
4 hrušky
2 hrsti vlašských ořechů
hrst rozinek
med
mletá skořice
máslo na vymazání
Příprava:
Hrušky rozpůlíme, vydlabeme jadřince a poklademe je rozkrojenou stranou nahoru do zapékací mísy vymazané máslem. Do vydlabaných středů nasypeme rozinky, pokapeme medem, posypeme ořechy a skořicí a na každou hrušku přidáme kousek másla. Hrušky zapékáme 20 – 30 min do změknutí cca při 170 °C
Rougette rozpečeme dozlatova dle návodu na obale. Mezitím na pánvi bez oleje opražíme vlašské ořechy. Fíky omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
Dozlatova rozpečený Rougette jemně polijeme medem a posypeme opraženými ořechy. Podáváme s rozčtvrcenými fíky, hruškami a pečivem.
ROUGETTE A LA BIBIMBAP
Snadné. Pro 2 osoby
Ingredience:
Rougette jemný krémový nebo jemný kořeněný 180 g
čerstvá zelenina dle chuti (brokolice, mrkev, okurka, řapíkatý celer, paprika atd.)
olivy v nálevu
Příprava:
Rougette rozpečeme dozlatova dle návodu na obale.
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky nebo plátky tak, aby se dala namáčet do sýru.
Na velký talíř umístíme dozlatova opečený sýr a obložíme zeleninou.
Podáváme s čerstvým pečivem a olivami.
(tz)