Před Vánoci milovníky piva uchvátil tmavý speciál s výrazným aroma a chutí po kávě i čokoládě. To, že se Češi experimentům nebrání a novinky na výčepech umí ocenit, dokazuje fakt, že je várka tmavého speciálu ze skladů Plzeňského Prazdroje téměř vyprodána již v polovině měsíce.
Začátkem prosince se na výčep téměř tisíce pohostinství dostalo svrchně kvašené pivo stout. Tmavý speciál původem z Anglie mohou štamgasti ochutnat v rámci limitované várky piva, kterou Plzeňský Prazdroj pořádá v rámci programu Volba sládků.
„Stout patří mezi svrchně kvašená tmavá piva s přídavkem praženého ječmene a čokoládového sladu. Vyznačuje se výrazným aroma a hustou tmavou pěnou. I nezkušený pivař ocení jeho charakteristickou chuť po kávě a čokoládě se suchým dozníváním.“ říká Petr Kofroň, ředitel pivovaru ve Velkých Popovicích, kde byl stout uvařen.
Pro předvánoční čas jsou právě silná piva oblíbená. „Pro zimní období jsme zvolili silnější tmavé pivo a podle odbytu jsme se trefili do černého. Limitovanou várku jsme vyprodali téměř celou během prvních čtrnácti dnů,“ dodává Petr Kofroň.
(tz)