Pod pojmem tradiční specialita z Plzně se každému v první řadě vybaví lahodná chuť piva. Toto město má však co nabídnout i v oblasti kvalitních potravin. Patří mezi ně bezesporu i masné výrobky, které mohou pivo ideálně doplnit. Tradice řeznické historie výrobce těchto specialit (firma Schneider) začala již v roce 1897 a především zásluhou bratrů Roberta a Josefa Schneiderových před 20 lety dnes patří Masokombinát Plzeň k nejvýznamnějším dodavatelům masa a masných výrobků v České republice, jehož podíl na trhu ČR v oblasti masného průmyslu představuje skutečně významné zastoupení. V roce 1999 byla dokončena výstavba nového výrobního závodu v prestižní průmyslové zóně v Plzni na Borských polích, který patří mezi nejmodernější provozy nejen v České republice, ale také v rámci Evropské unie. S ohledem na upevňování postavení na trhu společnost trvale investuje do nových technologií, výrobních zařízení a rozšiřování provozů. Důležitým krokem v rozšiřování provozu byl rok 2007, kdy byla dokončena výstavba druhé výrobní haly, v roce 2009 byla dokončena výstavba třetí výrobní haly. Do roku 2009 se kapacity výrobních prostor několikanásobně rozšířily, čímž vznikl jeden z nejmodernějších a největších výrobních závodů v masném průmyslu v České republice.
Hlavním výrobním programem jsou šunky, šunkové speciality, krájené uzeniny, balené uzeniny určené k samoobslužnému prodeji, sezónní výrobky – grilovací zboží a především vlastní speciality s vynikající chutí a špičkovou kvalitou. Samozřejmostí jsou vlastní speciální receptury. Spišské párky a Špekáčky jsou nositeli evropské značky kvality Zaručená tradiční specialita. U všech výrobků je velmi pečlivě dodržován výběr nejlepšího masa, koření a samozřejmě také dodržování vysokého hygienického standardu a správné výrobní praxe. Již od roku 2001 má společnost zavedený a certifikovaný systém managementu jakosti dle mezinárodního standardu ISO 9001 a samozřejmostí je také certifikace dle normy BRC Global Standard Food.
Více informací na www.oznaceni-eu.cz